Prisbelönt reklampionjär anhållen

- 22/04/2009, 09:53 -

Toppreklamman anhållen och misstänkt för mordförsöket i Gamla stan.

38-åringen som är anhållen för skottdramat i Gamla stan i Stockholm, är på ytan en städad person med barn och toppjobb inom reklambranschen. I går greps han av polis och misstänks för mordförsök på den 38-årige greven och en kvinna.

Enligt uppgifter till Nyheter24 var den skottskadade kvinnan gravid.

En närstående på ett av grevens bolag bekräftar att han är illa däran.

– (Greven) har råkat väldigt illa ut. Vi vet inte när han kommer hem, säger en närstående på grevens bolag, till Nyheter24.

Hämtade dotter på Arlanda

Så sent som i går vid lunchtid var reklammannen på Arlanda flygplats för att hämta sin tvååriga dotter, som normalt bor hos sin mamma i Frankrike. Till vardags umgås han med gräddan inom Stockholms innevärld såsom artister, skådespelare och näringslivsfolk. Han är också förlovad.

Klockan 18.26 i går skrev han på sin Facebookprofil att han var på väg hem för att steka fläsk och servera det med surkål och Dijonsenap. På middagen ska flickvännen, som han är förlovad med, ha deltagit.

Prisbelönt reklamare

Reklammannens byrå har vunnit prestigepriset Guldägget för bästa reklamfilm i konkurrens med flera av världens mest framgångsrika reklamskapare.

Livshotande

I går hölls ett kortare förhör med reklammannen och polisen är förtegen om motivet till dådet. Greven, som sköts i bålen och i huvudet, och kvinnan, som skadades i halsen och ansiktet, vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Grevens skador är livshotande.

Klockan 20.30 i går greps mannen i sin bostad av tungt beväpnad polis. Kvinnan, i 40-årsåldern, har pekat ut och namngett den misstänkte skytten. Hon uppges ha två barn tillsammans med den skottskadade greven.

Enligt uppgifter är reklammannen bekant med grevens exfru.

Skrivet av: