Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Tog 2,7 miljoner i uttagsautomater

Nyheter | 30/04/2009 11:01

En 54-årig Landskronabo kan ha kommit över uppemot 2,7 miljoner.

En 54-årig Landskronabo kan ha kommit över uppemot 2,7 miljoner kronor när han länsade uttagsautomater i en kupp under en natt i början av april, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Stefan Krüger, chef för bedrägeriroteln vid polisområde Nordvästra Skåne, utnyttjade 54-åringen ett tillfälligt fel i tekniken bakom uttagsautomaterna som han av allt att döma upptäckte av en slump.

– Det har gjorts ytterligare några liknande uttag vid samma tid den natten på olika håll i landet, dock inte på så stora belopp, säger han till TT.

Krüger säger att felet ledde till att den uttagsbegränsning som normalt gäller i uttagsautomaterna inte fungerade. Under ett antal timmar på natten har kunderna kunnat plocka ut betydligt större belopp än vad som i verkligheten fanns på deras konton.

I Landskronabons fall hade han konto i en bank, medan uttagsautomaterna drevs av en annan bank. Det är, enligt Krüger, ännu inte utrett vilken av bankernas säkerhetssystem som fallerade.

Brottet uppdagades redan morgonen efter kuppen, den 7 april. En europeisk arresteringsorder har utfärdats och mannen har häktats i sin frånvaro, misstänkt för grovt bedrägeri. 54-åringen greps av polis i Polen den 19 april, men försattes på fri fot igen eftersom det inte ännu fanns någon internationell efterlysning.

Skrivet av: