Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tog 2,7 miljoner i uttagsautomater

- 30/04/2009, 11:01 -

En 54-årig Landskronabo kan ha kommit över uppemot 2,7 miljoner.

En 54-årig Landskronabo kan ha kommit över uppemot 2,7 miljoner kronor när han länsade uttagsautomater i en kupp under en natt i början av april, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Stefan Krüger, chef för bedrägeriroteln vid polisområde Nordvästra Skåne, utnyttjade 54-åringen ett tillfälligt fel i tekniken bakom uttagsautomaterna som han av allt att döma upptäckte av en slump.

– Det har gjorts ytterligare några liknande uttag vid samma tid den natten på olika håll i landet, dock inte på så stora belopp, säger han till TT.

Krüger säger att felet ledde till att den uttagsbegränsning som normalt gäller i uttagsautomaterna inte fungerade. Under ett antal timmar på natten har kunderna kunnat plocka ut betydligt större belopp än vad som i verkligheten fanns på deras konton.

I Landskronabons fall hade han konto i en bank, medan uttagsautomaterna drevs av en annan bank. Det är, enligt Krüger, ännu inte utrett vilken av bankernas säkerhetssystem som fallerade.

Brottet uppdagades redan morgonen efter kuppen, den 7 april. En europeisk arresteringsorder har utfärdats och mannen har häktats i sin frånvaro, misstänkt för grovt bedrägeri. 54-åringen greps av polis i Polen den 19 april, men försattes på fri fot igen eftersom det inte ännu fanns någon internationell efterlysning.

Skrivet av: