Grevens exfru släpps

Nederlag för åklagaren när bevisningen inte höll.


Den 39-åriga kvinna som misstänks för att ha lejt en person att mörda två personer i Gamla stan omhäktades inte av Stockholms tingsrätt, skriver Aftonbladet på nätet. Bevisen räcker inte enligt tingsrätten som släpper kvinnan, som är exfru till greven.

– Det är en stor lättnad för henne. Hon har ju suttit häktad i nästan en vecka. Hon har svårt att acceptera att hon över huvud taget varit frihetsberövad, säger exfruns advokat Claes Borgström till Nyheter24.

Tingsrätten varnade redan i helgen åkagaren för att ny bevisning måste till för att exfrun skulle vara fortsatt häktad. Bevisningen som presenterades i dag höll inte, enligt tingsrätten. "Det betyder att ni inte får komma med samma gamla skåpmat igen om ni vill ha henne fortsatt häktad", sa domaren Tore Gissen.

– I princip var det samma bevisning som i helgen, och det tyckte domstolen, säger Borgström.

Åklagaren Rolf Hillergren ansåg tidigare i dag att misstankarna mot kvinnan har blivit starkare och begärde henne omhäktad på den starkare misstankegraden sannolika skäl. Hon misstänktes att ha hyrt en 41-årig torped för att ta livet av de två.

Mannen är redan häktad på den starkare misstankegraden för försök till mord i två fall.

De båda häktade har tidigare hävdat att de inte haft något att göra med skottdramat utanför en skola. Mannen skadades allvarligt och kvinnan lindrigt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.