Göran Persson till attack mot Sahlin

Göran Persson tycker att Sahlin är alldeles för mjäkig.


Första maj bjöd inte bara på slagord, marscher och en del burop, utan också politiska utspel. Socialdemokraterna som dalat i opinionsundersökningarna såg en chans att vända trenden. Mona Sahlin betonade behovet av höjda skatter i finanskrisens spår men också att A-kassan borde återställas till 80 procent.

Men det verkar inte ha räckt. För den förre statsministern Göran Persson gick till attack mot sitt parti och sin efterträdare i sitt 1 maj-tal.

– Ska det vara så svårt att förklara det här? Nej, naturligtvis inte. Vi får skärpa oss lite och se till att vi jobbar hårdare, sade han från talarbåset.

– Oppositionen bör skärpas och inrikta sig på hårdare attack mot regeringen. Den kommer för lindrigt undan i den här diskussionen. Hur man gör, det är deras sak. Men det ska inte vara så svårt tycker jag. Det räckte i alla fall med tio minuter för mig på scenen här i dag för att göra högerns konstruktion tydlig, fortsatte han efter talet enligt Aftonbladet.

Att Wanja Lundby-Wedin möttes av burop under sitt 1 maj-tal visar att oppositionen är minst sagt splittrad. Vänsterpartiets ledare Lars Ohly gick också till angrepp mot socialdemokraterna. Bland annat för det nuvarande pensionssystemet, som de varit med och utformat.

– Vi vill ha ett nytt pensionssystem som inte bygger på spekulation, sade Ohly och fortsatte med kritik mot att facket och arbetarrörelsen tillåtit miljonbonusar.

– Direktörernas bonussystem är faktiskt lika min blindtarm som jag tog bort för ett par veckor sedan. De är onödiga, smärtsamma och borde opereras bort snarast möjligt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.