Lördag 29 Jan
Stockholm

Göran Persson till attack mot Sahlin

Göran Persson tycker att Sahlin är alldeles för mjäkig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Första maj bjöd inte bara på slagord, marscher och en del burop, utan också politiska utspel. Socialdemokraterna som dalat i opinionsundersökningarna såg en chans att vända trenden. Mona Sahlin betonade behovet av höjda skatter i finanskrisens spår men också att A-kassan borde återställas till 80 procent.

Men det verkar inte ha räckt. För den förre statsministern Göran Persson gick till attack mot sitt parti och sin efterträdare i sitt 1 maj-tal.

– Ska det vara så svårt att förklara det här? Nej, naturligtvis inte. Vi får skärpa oss lite och se till att vi jobbar hårdare, sade han från talarbåset.

– Oppositionen bör skärpas och inrikta sig på hårdare attack mot regeringen. Den kommer för lindrigt undan i den här diskussionen. Hur man gör, det är deras sak. Men det ska inte vara så svårt tycker jag. Det räckte i alla fall med tio minuter för mig på scenen här i dag för att göra högerns konstruktion tydlig, fortsatte han efter talet enligt Aftonbladet.

Att Wanja Lundby-Wedin möttes av burop under sitt 1 maj-tal visar att oppositionen är minst sagt splittrad. Vänsterpartiets ledare Lars Ohly gick också till angrepp mot socialdemokraterna. Bland annat för det nuvarande pensionssystemet, som de varit med och utformat.

– Vi vill ha ett nytt pensionssystem som inte bygger på spekulation, sade Ohly och fortsatte med kritik mot att facket och arbetarrörelsen tillåtit miljonbonusar.

– Direktörernas bonussystem är faktiskt lika min blindtarm som jag tog bort för ett par veckor sedan. De är onödiga, smärtsamma och borde opereras bort snarast möjligt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela