En minderårig person misstänks för att ha mördat ett barn under 15 år i Vällingby den 16 juli.
En minderårig person misstänks för att ha mördat ett barn under 15 år i Vällingby den 16 juli. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Minderårig mordmisstänkt kan vara allvarligt psykisk sjuk

Den minderåriga person som misstänks för att ha mördat ett barn under 15 år i Vällingby i Stockholm kan lida av en psykisk störning.


Enligt läkarintyget från undersökningen som Rättsmedicinalverket gjort kan det misstänkas att personen lidit av allvarlig psykisk störning när gärningen begicks och även när undersökningen genomfördes.

Bedömningen är att det föreligger skäl för att personen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om personen, vid en eventuell fällande dom, kan dömas till fängelse eller om det är mer lämpligt med rättspsykiatrisk vård.

Brottsmisstankar om den minderåriga personen kvarstår

Det var den 16 juli som polisen larmades till Vällingby och en person under 18 år greps kort därefter, misstänkt för mordförsök, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om.

Brottsrubriceringen ändrades följande dag till mord efter det att offret avlidit. Den minderåriga personen häktades men Solna tingsrätt valde i slutet av juli att släppa personen fri på grund av dennes låga ålder.

Brottsmisstankarna kvarstår dock.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!