Lördag 25 Sep
Stockholm

Politiker slog sambo i flera år

Toppolitikern greppade stryptag på kvinnan och misshandlade henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HALLAND. Under tisdagen häktades en toppolitiker i Halland, på sannolika misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Enligt uppgifter ska sambon ha larmat polis natten till lördagen, efter att mannen misshandlat henne och greppat stryptag om hennes hals.

Kvinnofridskränkningen ska ha pågått under flera års tid. Politikern misstänks också för fyra andra fall av misshandel mellan hösten 2007 och förra helgen. I nuläget klassas det hela som grov kvinnofridskränkning, men fler åtalspunkter kan tillkomma.

–Det har förekommit psykisk press också. Utredningen har ju inte kommit så långt. Så det kan kanske finnas mer, säger åklagaren Sonja Seligmann till Hallandsposten.

Domstolen tror att det finns en risk för att mannen återfaller i brott och att han kommer att försvåra utredningen. Därför får åklagaren begränsa politikerns förbindelser med omvärlden under rättegångens lopp.

Mannen är ansvarig för flera viktiga uppdrag och har en ledande ställning i sitt parti. Hans partikamrater är chockade – de visste inget alls om hans dubbelliv.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela