Reinfeldts pappa greps misstänkt för rattfylla

Misstänkt rattfylla med 0,79 promillle alkohol i blodet.


Det var den 23 oktober förra året som ett vittne larmade polisen efter att ha sett en vinglig Bruno Reinfeldt sätta sig bakom ratten på sin bil och köra iväg i en såväl vinglig som livsfarlig färd från Täby centrum.

När polisen två timmar senare knackade på dörren hemma hos Reinfeldt hade han 0,79 promille alkohol i blodet. Något han menar att han fått i sig först efter hemkomsten.

Det är inte första gången statsminister Fredrik Reinfeldts pappa Bruno är i blåsväder. Men frågan är om inte det här är sista spiken i kistan på den politiska karriären för den gamla kommunpampen från Täby.

Reinfeldt nekar

”Vad jag vet har jag rätt att dricka vin när jag lagar mat, förutsatt att jag inte stör mina grannar. Kört bil har jag definitivt inte gjort”, säger Reinfeldt i polisförhör, enligt Metro.

Kammaråklagare Lena Westling menar dock att åtalet är väl underbyggt. Rättsmedicinalverket analys slår fast att det är osannolikt att Reinfeldt fått i sig så mycket som 75-80 centiliter alkohol på så kort tid, uppger Metro.

"Pappa är lite förvirrad"

Redan för tre år sedan gick Fredrik Reinfeldt ut i boken ”Fredrik Reinfeldt – i huvudrollen” och kritiserade sin pappa öppet.

”Det är inte så roligt att säga om sin pappa, men han är lite förvirrad. Vi märker på pappa att han tappar bort mycket och rör till saker. Men det är väldigt svårt att ta upp med honom, för han vill inte höra talas om det. - Han har till och med svårt att komma ihåg att han ska gå på mötena. Det är en väldigt jobbig situation ...

Och vi har just nu en operation på gång för att försöka få honom att sträcka sig från det politiska”, sade Fredrik Reinfeldt då.

Nyheter24 har förgäves sökt Bruno Reinfeldt för en kommentar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Byggföretaget får ny vd

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.