Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poker Magazine anmäls till HomO

Nyheter | 13/10/2008 11:33

Justitiekanslern har fått in en anmälan om diskriminering av homosexuella i tidskriften Poker Magazine.

Poker Magazine är Skandinaviens första pokertidning med stora spelare och journalister kopplade till sig. Det är pokerproffset och skribenten Robert V. ”Dödarn” Lux som ska ha uttalat sig kränkande om HBT-personer (Homo-, bi- och transpersoner) i sin internetdagbok.

Anmälaren menar att tidskriften kränkt HBT-personer genom att använda könsord och tillmälen kopplat till homosexuella.

– Jag känner stort obehag av att läsa sådana här saker om en grupp människor som är nog utsatta som det är. Polisen får själva finna vilken lag som bryts men jag i alla hört att polisen ska se allvarligt på övertramp och diskriminering av homosexuella, skriver anmälaren, enligt Nya Wermlands-Tidningen.

Anmälaren fick svar från "Dödarn" som menar att det är sådant "man får tåla”. Poker Magazine inte velat kommenterat innehållet i internetdagboken eller bemöta frågor. Polisen har rubricerat ärendet som olaga diskriminering och justitiekanslern, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av: