Tre gripna för bankrån i Malmö

Tre unga män har gripits efter rånet mot Swedbank. (TT)


Tre unga män har gripits misstänkta för att ha medverkat i ett väpnat rån mot Swedbank vid Regementsgatan i Malmö vid middagstid på måndagen.

Vid rånet trängde två män, den ene beväpnad med pistol och den andre med en kniv, in i banklokalen och beordrade kunderna att lägga sig ned på golvet.

Inga skott avlossades dock. Efteråt flydde de två i riktning mot Ribersborgsvägen-Limhamnsvägen. Uppgifterna går isär huruvida duon fick några pengar med sig eller ej. Polisen talar om ett mindre okänt belopp medan ett vittne i banken säger till TT att förövarna rusade i väg innan de kom över någonting.

Senare påträffades övergivna kläder och en pistol på en adress vid Tessins väg. En av de misstänkta greps i korsningen Limhamnsvägen-Sergels väg vid Ribersborg, de två andra då de kom åkande på en moped på Ahlmansgatan.

Enligt vittnet uppträdde de två rånarna nervöst och som om de vore desperata. De föreföll inte heller ha känt till att det fordras en hel procedur för att bankens sedelautomat ska spotta ut några pengar.

Den ene var så besviken att han sparkade sönder automaten med kölappar, berättar hon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.