Stockholm

Tre gripna för bankrån i Malmö

Tre unga män har gripits efter rånet mot Swedbank. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tre unga män har gripits misstänkta för att ha medverkat i ett väpnat rån mot Swedbank vid Regementsgatan i Malmö vid middagstid på måndagen.

Vid rånet trängde två män, den ene beväpnad med pistol och den andre med en kniv, in i banklokalen och beordrade kunderna att lägga sig ned på golvet.

Inga skott avlossades dock. Efteråt flydde de två i riktning mot Ribersborgsvägen-Limhamnsvägen. Uppgifterna går isär huruvida duon fick några pengar med sig eller ej. Polisen talar om ett mindre okänt belopp medan ett vittne i banken säger till TT att förövarna rusade i väg innan de kom över någonting.

Senare påträffades övergivna kläder och en pistol på en adress vid Tessins väg. En av de misstänkta greps i korsningen Limhamnsvägen-Sergels väg vid Ribersborg, de två andra då de kom åkande på en moped på Ahlmansgatan.

Enligt vittnet uppträdde de två rånarna nervöst och som om de vore desperata. De föreföll inte heller ha känt till att det fordras en hel procedur för att bankens sedelautomat ska spotta ut några pengar.

Den ene var så besviken att han sparkade sönder automaten med kölappar, berättar hon.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.