Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vittnena överens om misshandel

- 13/10/2008, 16:58 -

Efter misshandeln kommer artisten ut och frågar vad som har hänt.

Under dagens misshandelsrättegång mot Daniel Wahlgren alias Papa Dee hördes flera vittnen. Alla berättar om fysiskt våld och hjärtskärande skrik. Alla är samstämmiga om misshandel.

Ett vittne som bor mittemot säger att han såg en hand dra hustrun i håret.

– Det var halvmörkt, klockan var strax efter tre, men jag såg rätt bra ändå. Hon skrek. Och när dörren gick igen skrek hon "slå mig inte, (Daniel) och "nej". Det var hjärtskärande. Och då vaknade hela huset.

Nästa vittne såg också hur artisten drar in kvinnan och misshandlar henne.

–Det lät förskräckligt. Som att någon skulle dö. I normala fall är man kanske lite tveksam, men jag var helt säker och sprang fram och försökte sparka in dörren. Det tyder på en stark övertygelse. Men det gick inte att sparka.

Ett vittne berättar om minuterna efter att paret kommit i lägenheten.

– Jag ser en kvinna ligga där till synes allvarligt skadad. En annan person sluter upp och går in med mig. Vi ser till att tjejen kan andas ordentligt och att hon inte är allvarligt skadad.

Efter detta går han ut och ringer polisen och när han har kommit in igen kommer Daniel ut och frågar "älskling, vad är det som har hänt?" och jag säger något i stil med "spela inte dum, du vet vad som har hänt".

– Det var märkligt. Han hade blodiga händer.

Skrivet av: