Polis jagade skottmisstänkt i Lund

En person greps efter ett stort polispådrag med dragna vapen.


Ett stort polispådrag med dragna vapen i bostadsområdet Norra Fäladen i Lund pågick under dagen. Länskriminalen bekräftar för Nyheter24 att att insatsen har samband med skottdramat i Malmö i helgen, då en polispatrull hamnade i skottväxling med en beväpnad man. Det uppges vara den mannen som söktes i Lund. Dock utan framgång.

En annan man har däremot gripits av polisen efter att ha hoppat ut från fönstret på andra våningen och försökt fly till fots. Mannen som var skriven på lägenheten greps odramatiskt av polisen. Han är inte misstänkt för skottlossningen men kan ha samband med händelsen.

– En person har förts till förhör, säger Sindy Schönström Larsson på Länskriminalens informationsavdelning till Nyheter24.

Flera polisbilar och piketstyrkan ingick i insatsen på Norra Fäladen och poliser med automatvapen har setts i området. Boende har också uppmanats att hålla sig inne.

Skånepolisens länskommunikationscentral meddelar att det handlar om "en utredningsåtgärd" och inre befäl i Lund uppger att insatsen inte låg inom polisområde Lunds ansvarsområde.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!