HD nästa giv för poker?

De friande domarna mot pokerturneringen i Grebbestad väntas bli en fråga för HD.


De friande domarna mot pokerarrangörerna i Grebbestad i Bohuslän väntas bli en fråga för Högsta domstolen.

– Mycket tyder på att vi rekommenderar att åklagaren överklagar, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Håkan Hallstedt till TT.

Att Hallstedt formulerar sig så försiktigt beror på att han ännu inte kunnat detaljstudera domen från Hovrätten för västra Sverige.

Dessutom är det åklagaren som har det slutgiltiga avgörandet, säger Hallstedt.

Å andra sidan var pokerturneringen i Grebbestad ett mycket speciellt ärende för Lotteriinspektionen. Det var den som gjorde polisanmälan och det var den som gladdes åt att det faktiskt blev ett polistillslag.

Med 700 startande, en prispott på mer än en miljon kronor och specialinbjudna kändisar var turneringen inget smygspel i en källarlokal. Tvärtom.

Hallstedt tyckte den gången att om någon fälldes så borde straffet bli fängelse. Inte som nu, ett frikännande.

Hovrätten kom fram till att den typ av poker som spelades vid turneringen var av en typ som inte bara berodde på slumpen. Det fanns inslag av skicklighet också.

Det tycker inte Hallstedt och hänvisar till internationella bedömningar av poker. Domen har även gett andra konsekvenser.

– Nu tror alla att det är fritt fram att arrangera turneringar. Det är det inte, säger Hallstedt.

Lotterilagen, som ska reglera spelverksamheten, är just nu under omarbetning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Fyra sköts i Farsta – misstänkt anstiftare häktad

Person dog efter slarv – hittades utomhus av hemtjänsten

​En person med hemtjänst i Mariestad hade nattlig tillsyn via en kamera, men det var först när nattpersonalen gjorde besök som man upptäckte att hen fanns utomhus vid bostaden.

Adventskalender med dolda nötter återkallas

Lidl återkallar en adventskalender där det gömmer sig hasselnötter bakom en del luckor, skriver Aftonbladet.

Mordmisstänkt jobbade i hemtjänsten

Mannen misstänkts för att ha mördat en kvinna i 90-årsåldern, i centrala Strömstad i början av november. Nu har det framkommit att han varit anställd inom hemtjänsten, rapporterar lokala medier.

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Att 15-åringar blivit sämre i matematik och läsförståelse är oroande. Men att klyftorna inom svensk skola fortsätter att öka oroar betydligt mer, anser Sveriges Lärare. Det här är Sveriges absolut sämsta gren, säger förbundsordförande Åsa Fahlén.

Kristersson KU-anmäls för Tidölöner

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.