Dödsorsak ännu oklar för Skånepar

Mystiken kring paret som hittats döda i skånska Viken tätnar.


Mystiken kring det par i 60-årsåldern som i söndags påträffades döda i samhället Viken norr om Helsingborg hade inte skingrats på måndagen. Den tekniska undersökningen på platsen fortsatte.

Polisen vet fortfarande inte om det handlar om ett brott eller inte och den försöker få tag i fler av de personer som deltog i den fest 60-åringen och hans fästmö anordnade i lördags.

Det var på söndagseftermiddagen som grannar till paret hittade dem döda i en lokal i en byggnad intill mannens boningshus som används bland annat som omklädningsrum.

Paret var klädda i festkläder och det verkar som om de varit sysselsatta med att röja upp efter festligheterna när de avlidit.

Rättsläkaren som kom till platsen kunde inte finna någon orsak till att de avlidit.

– Det händer ofta att vi hittar döda personer där man inte kan se någon dödsorsak, säger polisens informatör Charley Nilsson. Men två vid samma tillfälle, det är ovanligt.

Ingenting tyder på att paret utsatts för våld. Det rådde heller ingen oordning i den lokal där de påträffades.

En spekulation är att de fallit offer för ett giftmord. Men det kommer att dröja flera dagar innan obduktionsresultaten är klara. Om de förgiftats så har det riktats enbart mot paret. De festdeltagare som polisen redan talat med uppvisar inga symptom på förgiftning.

Polisen tror inte att paret begått självmord. Ingenting tyder på att de varit deprimerade. De var glada och uppåt under festen i lördags. Inte heller finns det något som stödjer att det skulle handla om en olyckshändelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.