Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödsorsak ännu oklar för Skånepar

Nyheter | 18/05/2009 11:48

Mystiken kring paret som hittats döda i skånska Viken tätnar.

Mystiken kring det par i 60-årsåldern som i söndags påträffades döda i samhället Viken norr om Helsingborg hade inte skingrats på måndagen. Den tekniska undersökningen på platsen fortsatte.

Polisen vet fortfarande inte om det handlar om ett brott eller inte och den försöker få tag i fler av de personer som deltog i den fest 60-åringen och hans fästmö anordnade i lördags.

Det var på söndagseftermiddagen som grannar till paret hittade dem döda i en lokal i en byggnad intill mannens boningshus som används bland annat som omklädningsrum.

Paret var klädda i festkläder och det verkar som om de varit sysselsatta med att röja upp efter festligheterna när de avlidit.

Rättsläkaren som kom till platsen kunde inte finna någon orsak till att de avlidit.

– Det händer ofta att vi hittar döda personer där man inte kan se någon dödsorsak, säger polisens informatör Charley Nilsson. Men två vid samma tillfälle, det är ovanligt.

Ingenting tyder på att paret utsatts för våld. Det rådde heller ingen oordning i den lokal där de påträffades.

En spekulation är att de fallit offer för ett giftmord. Men det kommer att dröja flera dagar innan obduktionsresultaten är klara. Om de förgiftats så har det riktats enbart mot paret. De festdeltagare som polisen redan talat med uppvisar inga symptom på förgiftning.

Polisen tror inte att paret begått självmord. Ingenting tyder på att de varit deprimerade. De var glada och uppåt under festen i lördags. Inte heller finns det något som stödjer att det skulle handla om en olyckshändelse.

Skrivet av: