Tisdag 11 Maj
Stockholm

Inget besked om dödsorsak i Viken

Obduktionen av paret som hittades döda i söndags i Viken gav inga svar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Obduktionen av det par i 60-årsåldern som hittades döda i söndags i Viken utanför Höganäs gav inga omedelbara svar. Nu avvaktar polisen fortsatta analyser.

Obduktionen avslutades i går, men rättsläkaren kunde inte direkt säga något om dödsorsak. Det innebär att man då måste avvakta provsvar.

– Vi hoppas att det går så fort som möjligt, inte minst med tanke på de anhöriga, säger Charley Nilsson, informationsansvarig hos polisen i nordvästra Skåne.

Utredarna arbetar också vidare med förhör av det avlidna parets vänner och bekanta och de cirka 30 deltagarna i mannens födelsedagsfest som hölls på gården i Viken i lördags. Enligt Charley Nilsson känner polisen nu namnen på alla som var med.

Uppgifterna hittills är samstämmiga om en fest med glad och trevlig stämning, som avslutades en stund efter midnatt. Den 60-årige mannen och den 58-åriga kvinnan hittades sedan på söndagseftermiddagen döda i en sidobyggnad. De hade sina festkläder på sig och verkade ha varit sysselsatta med att duka av och ställa i ordning efter festen.

Ännu på tisdagen syntes fortfarande de blomprydda festborden bakom polisens avspärrningar på gården. Polisens tekniker fortsatte med sina undersökningar och ovanför cirklade en helikopter som tog bilder av omgivningarna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela