Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige bäst i schlager - för grodor

Nyheter | 18/05/2009 15:43

Glöm schlagerfestivalen. När det gäller grodsång är Sverige överlägset.

Det må ha gått sådär för det svenska bidraget i årets Eurovision-schlager, men när det gäller grodsång är Sverige överlägset. De skånska klockgrodorna från Mölle Fälad, norr om Höganäs, sopade banan med konkurrenterna i årets tävling för grodkörer.

Möllegrodorna, som representerar Sverige fick preliminärt 1 503 röster. Sedan kom ingenting och sedan ingenting och sedan Lettland med 147 röster. Danmark kapade åt sig 108 röster Tyskland på sista plats fick nöja sig med 60.

Klockgrodorna från de olika länderna har olika läten. Det kan även en oinitierad höra. Och de svenska lätena tycks ha vunnit lyssnarnas öron. Grodornas sång har nämligen funnits tillgänglig för alla att lyssna på via nätet.

Baktanken med tävlingen, som arrangerades för andra gången, är att skapa intresse och opinion för att bevara klockgrodorna, som är en utrotningshotad art.

Skrivet av: