Rånare stoppades med brödvagn

Mannen försökte råna en mack med en machete men stoppades av en brödvagn.


GÖTEBORG. Rånaren klev in på macken med en rånarluva och en machete i handen.

– Jag blev mycket rädd när mannen kom in och sökte efter något innanför jackan. Jag trodde det var kört för jag trodde han skulle ta fram en pistol, säger mackbiträdet enligt GT.

Lyckligtvis stoppade biträdet mannen genom att köra en brödvagn på honom. Denne skadade då sin ena hand och fick panik. I samband med det tog rånaren av sig luvan inför övervakningskameran innan han försvann.

– Jag kollade vart han sprang och sedan gick jag in och ringde polisen, säger mackbiträdet.

Mannen kunde senare identifieras av polis och gripas. Macheten och rånarluvan hittades i närheten av rånarens bostad. Den 20-årige machetemannen har nu åtalats, misstänkt för rån. Han erkänner att han var på macken, men hävdar att han inte minns något då han druckit tio starköl och tagit en mängd tabletter.

– Allt jag minns är att jag fick en slags serveringsvagn med bröd över mig och skadade vänsterhanden, säger rånaren enligt GT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.