Rånare stoppades med brödvagn

Mannen försökte råna en mack med en machete men stoppades av en brödvagn.


GÖTEBORG. Rånaren klev in på macken med en rånarluva och en machete i handen.

– Jag blev mycket rädd när mannen kom in och sökte efter något innanför jackan. Jag trodde det var kört för jag trodde han skulle ta fram en pistol, säger mackbiträdet enligt GT.

Lyckligtvis stoppade biträdet mannen genom att köra en brödvagn på honom. Denne skadade då sin ena hand och fick panik. I samband med det tog rånaren av sig luvan inför övervakningskameran innan han försvann.

– Jag kollade vart han sprang och sedan gick jag in och ringde polisen, säger mackbiträdet.

Mannen kunde senare identifieras av polis och gripas. Macheten och rånarluvan hittades i närheten av rånarens bostad. Den 20-årige machetemannen har nu åtalats, misstänkt för rån. Han erkänner att han var på macken, men hävdar att han inte minns något då han druckit tio starköl och tagit en mängd tabletter.

– Allt jag minns är att jag fick en slags serveringsvagn med bröd över mig och skadade vänsterhanden, säger rånaren enligt GT.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ljög om assistansbehov – sju åtalas

Örike vill ha bort mobiler i skolan

Mobiler ska förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon i den nya konservativa regeringen.

Svenska gäng svindlar i Norge

1 timme sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.

Viaplays rapport försenas på nytt

1 timme sedan
Viaplay har återigen missat att publicera sin rapport för det det tredje kvartalet på utsatt datum.

Många skattefel hos matbudsföretag

2 timmar sedan
Skatteverket har utrett 74 företag som erbjuder matleveranser och i 90 procent av fallen har verket fattat beslut om skattehöjningar på i genomsnitt en miljon kronor.

Arbete med Tidöavtalet kan belönas med högre lön

igår 22:12
Regeringen vill höja lönen för tjänstemän som "biträder" i genomförandet av Tidöavtalet, rapporterar Dagens Nyheter. Patrik Hall är statsvetarprofessor på Malmö universitet och han anser att det ruckar på grundläggande principer. Vem har sanktionerat det här? säger han till DN.