Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samhälle delas av sd

Nyheter | 19/05/2009 11:55

"Det här är väldigt laddat. Det måste du förstå."

YSANE. "Ge oss Sverige tillbaka". Så står det på skyltar som satts upp längst E22:an vid det lilla samhället Ysane. Vissa tar illa vid sig av de enorma skyltarna på Jimmie Åkesson från sverigedemokraterna, medan andra inte bryr sig alls.

Men det är ändå få i samhället som öppet vill uttala sig i frågan.

– Det här är väldigt laddat. Det måste du förstå, säger anonym källa till Sydöstran.

En anmälan mot skyltarna gjordes för redan en vecka sedan. Men de sitter kvar. Trots att skyltarna strider mot de föreskrifter som införts inför valet om politisk affischering har man fortfarande inte fattat ett beslut i ärendet.

– Visar det sig att skyltarna står fel så får vi väl flytta dem, men ännu har vi inte hört något från länsstyrelsen, säger sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, enligt Sydöstran.

Bengt Almqvist, jurist på länsstyrelsen, förnekar att man ska ha struntat i anmälan då det bara är 18 dagar kvar till EU-valet.

–Nej, absolut inte. Orsaken är att jag ännu inte hunnit sätta mig in i ärendet, men det är klart att om man ska man hinna göra något så bör man göra det snarast, menar Bengt Almqvist, enligt Sydöstran.

Skrivet av: