Ett barn avled under oklara omständigheter. Arkivbild.
Ett barn avled under oklara omständigheter. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Barn dog i allvarlig magsjuka – pappan i förgiftade familjen har förhörts

I söndags sökte en familj på fyra personer – två vuxna och två barn hemmahörande i Hälsingland – vård på sjukhuset i Hudiksvall med allvarliga magsjukesymtom. Nu har pappan kunnat förhöras.


Enligt polisens misstanke tvingades familjen uppsöka vård efter någon form av yttre påverkan. Ett av barnen avled senare. 

I ett pressmeddelande skrev Region Gävleborg att det rörde sig om allvarliga magsjukesymtom. De övriga tre patienterna flyttades till Akademiska sjukhuset i Uppsala och Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

— Det är en väldigt allvarlig situation och en tragisk händelse. Nu försöker man bakspåra vad som har försatt dem i det här tillståndet, sade Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen under måndagen.

Här kan du läsa mer om händelsen.

Pappan har förhörts

Nu uppger åklagaren Christer Sammens för SVT Gävleborg att pappan i familjen mår bättre och har fått lämna intensivvårdsavdelningen.

— Vi har hållit förhör med pappan och utredningsarbetet fortsätter, säger han.

Polisen konstaterade tidigt att det fanns oklara omständigheter kring dödsfallet och en förundersökning om vållande till annans död inleddes. På tisdagen ändrades brottsrubriceringen till mord baserat på uppgifter som kommit fram i utredningsarbetet. Polisen misstänker någon form av yttre påverkan.

Polisen utreder fortsatt händelsen som mord, men ingen person har delgivits någon misstanke om brott.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!