Misshandeln filmades och lades ut på Tiktok. Arkivbild.
Misshandeln filmades och lades ut på Tiktok. Arkivbild. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Misshandel lades ut på Tiktok – fem döms

Fem personer döms för en misshandel som ägde rum vid Stureplan i Stockholm i september, skriver polisen på sin hemsida. Både de dömda och den misshandlade kopplas till den gängkriminella miljön.


Offret jagades och blev misshandlad med kraftiga sparkar och slag. Misshandeln filmades dessutom och lades ut på Tiktok, och detta i kombination med övervakningskameror i området gjorde att gärningsmännen kunde identifieras.

"Bevisningen var bra då brottet filmats och andra kameror i området också fångat händelsen och gärningspersonerna", säger Patrik Henriksson, operativ koordinator i lokalpolisområde Solna, i ett citat på polisens hemsida.

Stockholms tingsrätt har nu dömt fyra personer till fängelse i 1,5 år för grov misshandel. En person är under 18 år och får ett års ungdomsvård.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Lycksele, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Ökat sug efter fjällstuga

Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

Är det bra med ett glas vin om dagen? Och stämmer det att alkohol hjälper dig att somna? Alkoholforskaren Sara Wallhed-Finn slår hål på tre vanliga myter om alkohol.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

1 timme sedan
Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.