Youtube lanseras i Sverige

Fest förbereds in i det tysta. Ledningen vill inte kommentera.


Om bara några dagar arrangeras festen som alla talar om. Google ska den 23 oktober nämligen anordna en stor fest i Sverige för att presentera en "hemlig kompis". Vilken kompis det rör sig om är i dag oklart, men flera interna källor säger att en svensk version av Youtube kommer att lanseras.

– Vi ser mycket hellre att ni kommer den 23 och ser efter själva, säger Maria Göth, Googles PR-chef, till Dagens Media.

Tidigare har Rikard Steiber, Googles produktmarknadschef för Europa, Mellanöstern och Asien uttalat att det finns en vision om att lansera Youtube i Sverige. Han har dock inte velat gå ut med när det i så fall skulle ske. Att Patrick Walker, Googles och Youtubes Europachef för videosamarbeten, står, enligt flera källor, på festens gästlista i oktober talar för att företaget kommer att gå ut med uppgifterna då.

Huruvida Walker kommer att vara där eller ej vill varken Google bekräfta eller dementera.

– Det vill jag faktiskt inte kommentera, säger Göth till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.