Google värvar Mona Sahlin

Youtube lanseras i Sverige med socialdemokraternas partiledare.


Youtube har kommit till Sverige. Och det kommer kanske inte som någon chock då det har tisslats och tasslats inför den 23 oktober. Nyheter24 har tidigare skrivit om dagen då Google skulle anordna en stor fest för att presentera en "hemlig kompis". Som väntat var det alltså Youtube som fanns på allas läppar i dag.

– Jag är nu i Stockholm och är väldigt förtjust i att Youtube nu kommer till Sverige. Det är ett väldigt spännande medium som alla kan delta i, säger Googles chefsevangelist Vint Cerf.

I samband med lanseringen har Google valt att knyta flera kändisar och mediepersonligheter till sig. Några är Djurgårdens lagkapten Markus Johannesson, Ace of Base-sångaren Ulf Ekberg, Newsmills och Expressens förre politiske chefredaktör PM Nilsson samt oppositionsledaren Mona Sahlin (s).

Om vikten av ett svenskt Youtube säger Mona Sahlin i välkomstvideon:

– Hej, det här är Mona från socialdemokraterna. Och det känns som både roligt och viktigt att Google nu satsar på Youtube i Sverige. Om man vill vara en folkrörelse måste man finnas där folk rör sig. Och det gör man på nätet. För på nätet kan man inte bara göra sin röst hörd utan sådana som jag kan också höra andras röster. Så det känns väldigt spännande, och vi kommer att finnas på våran egen kanal.

Se Youtubes välkomstvideo nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.