Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd anmäler gymnasium

Nyheter | 01/06/2009 10:40

Rektorn slog sönder en sd-medlems mobil och tvingade bort dem från skolan.

Sverigedemokraterna i Sundsvall anmäler två rektorer från Västermalms gymnasium till justitieombudsmannnen. Enligt anmälan avisades de från gymnasiet trots att de hade en inbjudan av ungdomsombudet på Sundsvalls kommun.

Det var den 19 maj som tre sverigedemokrater besökte gymnasiet. De välkomnades av en rektor som hjälpte dem att sätta upp ett bokbord och informera om hur de skulle uppträda. Men sedan kom två andra rektorer. Sverigedemokraterna fick höra att de inte var välkomna.

"Vi upplyste att vi har samma rätt som alla andra partier att informera om vår politik, att vi även blivit inbjudna att så göra samt att vi dessutom även kunde visa dem vår inbjudan. Denna upplysning struntade de båda rektorerna fullkomligt i", står det i JO-anmälan.

En av sverigedemokraterna tog sedan upp sin mobiltelefon för att spela in diskussionen som utbröt. Ena rektorn blev då rasande och slet tag i mobilen och slängde iväg den.

"När sverigedemokraten hämtade upp mobilen gav rektorn sig på sverigedemokraten återigen genom att ta tag i hans arm och därefter slå igen telefonen med sådan kraft att telefonen gick sönder", står det i anmälan.

Sedan tvingades sverigedemokraterna att lämna skolområdet.

Nyheter24 har förgäves försökt att nå de två rektorerna.

Skrivet av: