Onsdag 4 Aug
Stockholm

Sd:s affischnamn: "Invandrare är primitiva"

EU-kandidaten Elena Yurkovskaya blev avlyssnad när hon gick till mobbningsattack mot invandrare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna skakas av ännu en politisk skandal inför valet till Europaparlamentet.

Nya uppgifter har läckt ut där partiets toppnamn Elena Yurkovskaya stämplar invandrare som "primitiva" och "okunniga analfabeter".

Yurkovskaya är aktiv i sverigedemokraternas Lidingögrupp och varnar för att många invandrare har över 2 000 parasiter i sin kropp.

Sveriges Radios grävprogram Kaliber har tidigare spelat in hennes uttalanden med dold mikrofon under partimöten.

I en diskussion säger hon att de flesta som anländer till Sverige är människor från stenåldern, att de måste tränas från början i att inte äta med händerna samt att det enda de klarar av är att skrapa tuggummi från gatorna.

Partiledningen vägrar att kommentera hennes uttalanden, men själv står sd-kandidaten fast vid sina svepande formuleringar.

– Av bara erfarenheter. Rena rama erfarenheter. Jag jobbade sex år inom vården och då träffade jag massor av sådana människor som knappt kunde läsa vad det står på förpackningen, säger Elena Yurkovskaya till Sveriges Radio.

Hon ser uttalandena inte heller som kränkande.

– Nej, kränkande är de inte. Jag tål ju vilken kritik som helst, om det är konstruktivt och något kan göras åt det. Och här kan ju mycket göras. För att människor kan ju avmaskas och plugga vidare. Det är inte hopplöst, säger hon till Sveriges Radio.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela