Blommor och ljus vid gångtunneln efter mordet i Skärholmen.
Blommor och ljus vid gångtunneln efter mordet i Skärholmen. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Två ungdomar begärs häktade för Skärholmenmord

En 17-årig pojke och en 18-årig man har begärts häktade misstänkta för inblandning i mordet på en man i Skärholmen i södra Stockholm förra veckan.


I lördags anhölls 17- och 18-åringen, misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Nu har de begärts häktade.

Södertörns tingsrätt uppger för TT att den första häktningsförhandlingen börjar klockan 09.00 på tisdagen, den andra förhandlingen ska hållas klockan 13.30.

Enligt domstolshandlingar misstänks 17-åringen för grovt skyddande av brottsling på en adress i Skärholmen mellan klockan 18.15 i onsdags och 19.35 i fredags.

18-åringen misstänks för samma brott på samma adress men bara den senare tidpunkten anges.

Mikael, 39, sköts ihjäl framför sin 12-årige son

Person död efter skottlossningen i södra Stockholm

Pappan sköts ihjäl framför sin son

Det var vid en skjutning i onsdags som en 39-årig pappa blev dödad framför ögonen på sin son när de var på väg till ett badhus. Det uppges ha skett i samband med att pappan konfronterat ungdomar vid en gångtunnel.

Skärholmen har drabbats av flera skjutningar under senare tid. Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds och den 13 mars blev en man i 25-årsåldern skadad.

Men efter onsdagens mord har debatten om gängkriminaliteten tagit ny fart och politiker av olika färg har fördömt händelsen.

Efter dödsskjutningen: "Man vill stänga in sig"

Uppgifter: Sade ifrån till gäng – sköts ihjäl

Förhöjd polisnärvaro i området

Under helgen hade polisen förhöjd närvaro i området i trygghetsskapande syfte. Bland annat var rytteriet på plats för att prata med människor.

Onsdagens mord var den dittills elfte dödsskjutningen i Sverige i år, men på söndagen sköts också en pojke ihjäl i Norrköping.

TT söker åklagaren och de misstänktas advokater för kommentarer.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!