Onsdag 1 Dec
Stockholm

Europakandidat får egen drink

Mae-Liz Orrego Rodríguez har fått en drink uppkallad efter sig på La Habana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen är det val till Europaparlamentet. Och för att samla in extra röster har en av kandidaterna, Mae-Liz Orrego Rodrguez, (fp), valt ett lite annorlunda sätt att marknadsföra sin kampanj.

På klubben La Habana i Stockholm har man nämligen döpt om sin Fidel Castro-drink till en Mae-Liz Orrego Rodriguez-drink. Den isblå drinken kommer att ha det nya namnet under hela helgen.

– Det känns så roligt att de gick med på att döpa drinkarna efter mig, speciellt under valhelgen. Det är ju bättre att de döps om efter en exilkuban som kämpar för mänskliga rättigheter än en diktator, säger Orrego Rodrguez till Nyheter24.

Själv föredrar hon att dricka bacardi, men insisterar att hennes egna drink är minst lika god.

– Det är en blandning av bacardi, curacao, blåbärsjuice och krossad is, tillägger Orrego Rodrguez för Nyheter24.

Varför ska man rösta på dig i Europavalet?

– Därför att jag är trovärdig i frågorna som jag driver. EU är bra på att ställa krav men mindre bra på att följa upp menar Orrego-Rodrguez.

Orrego Rodriguez har själv vuxit upp på Kuba och kommer att kämpa mot diktatur och förtryck om hon väljs in i Europaparlamentet. Dessutom vill hon bekämpa människohandeln, men också situationen i det egna hemlandet.

– Om jag väljs in i Europaparlamentet kommer jag definitivt att försöka förändra situationen på Kuba. Jag skulle vilja att man använder hela EU:s bistånd för Kuba till att samarbeta med oppositionen och de demokratiska krafterna, som det ser ut i dag så samarbetar man med regeringen och det vill jag ändra på, säger Orrego Rodrguez till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela