Åtalas för målade kycklingar

En 27-åring har åtalats för djurplågeri i samband med en trollerishow på F12.


En 27-åring har åtalats för djurplågeri i samband med en trollerishow på lyxkrogen F12 i Stockholm förra året, skriver Metro. Han åtalas för att ha målat kycklingar och höns, samt ha stressat dem med hög musik och nattklubbsgäster som drog i dem och kände på dem.

Klubben hade zoo-tema och tanken var att gästerna också skulle klä ut sig till djur. Förutom kycklingar fanns också möss, svanar och akvariefiskar på festen.

– Vi tycker att det är väldigt kul med djur och hade zoo-tema. Sen visade det sig så olyckligt att en kyckling dog. Det var inte avsikten över huvud taget, sade en av klubbarrangerna bakom festen, Ulrich Bermsjö, till DN i december förra året.

Åtalet mot 27-åringen bygger på veterinärutlåtanden. Djuren var kraftigt nedkylda när de omhändertogs och färgen de målats med gjorde det nästan omöjligt för dem att påverka sin kroppstemperatur. Den kan dessutom vara väldigt giftig.

27-åringen nekar till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen i Trelleborg rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Våldsam person i livsmedelsbutik", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.