Polis på plats under måndagen efter mordet i Bredäng i södra Stockholm.
Polis på plats under måndagen efter mordet i Bredäng i södra Stockholm. - Foto: Oscar Olsson/TT

Tonårsbröder misstänkta för dödsskjutning

Två tonårsbröder misstänks för mord på en man som under måndagen sköts ihjäl i Bredäng i södra Stockholm. En nära anhörig till bröderna är tidigare dömd för att ha misshandlat mannen som uppges ha dödats.


Den ena av bröderna häktades av Södertörns tingsrätt under torsdagseftermiddagen, som skäligen misstänkt för mord. Häktningsförhandling för den andre brodern är planerad till fredagen.

Dödsskjutningen inträffade vid ett bostadsområde i Bredäng, runt halv sex-tiden på måndagsmorgonen. En privatperson som hörde flera skott och såg en person ligga på marken utanför ett flerfamiljshus larmade polisen. Mannen som enligt polisen är i 45-årsåldern fördes svårt skadad till sjukhus men förklarades senare död.

De två bröderna, 17 och 18 år gamla, greps redan vid lunchtid under måndagen.

Enligt flera medier är polisens huvudteori att mordet är hedersrelaterat.

Den man som enligt samstämmiga medieuppgifter blev skjuten i Bredäng utsattes för några år sedan för en grov misshandel av en nära anhörig till de nu mordmisstänkta bröderna. Den anhörige dömdes till 1,5 års fängelse för händelsen, som rubricerades som grov misshandel, i Svea hovrätt.

Offret för misshandeln uppgav att motivet var hedersrelaterat, något tingsrätten ansåg bevisat. Det gjorde dock inte hovrätten.

Åklagare Kajsa Hultqvist vill inte uttala sig om vilka möjliga motivbilder som utreds efter mordet.

— Jag vill inte kommentera vad vi har för teorier, säger hon till TT.

Den häktade pojken nekar till brott, enligt P4 Stockholm.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!