Måndag 15 Aug
Stockholm

Moderater gläds åt andras framgång

Trots en mager uppgång möttes moderaterledaren Fredrik Reinfeldt av jubel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Trots en mager uppgång möttes moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt av jubel från sina egna vid partiets valvaka när resultatet av valet stod klart.

Han gratulerade både folkpartiet och uppstickaren piratpartiet till deras valframgångar.

– Vi är glada när det går bra får våra allianskamrater. Det kommer att vara bra inför nästa års val. Jag tycker också vi ska gratulera piratpartiet. Det är en stor framgång för dem, sade Reinfeldt.

Han ville dock gärna poängtera att EU-valet är speciellt.

– Det är elva partier som är i närheten att ta mandat. I det här valet blev det piratpartiet som stod för överaskningsmomentet. Man måste också komma ihåg att moderaterna är i regeringsställning. Vi kommer inte att gå till väljarna med enfrågeresonemang och med populistiska utgångspunkter. Vi tar ansvar för Sverige.

– Väljarna har litet andra trösklar i ett EU-val.

För det egna partiets del var han nöjd med att man försvarat sitt tidigare resultat och till och med ökat något, från 18,2 procent 2004 till 18,8 nu. Och att valdeltagandet stigit.

– När man summerar hur många som röstat på moderaterna så har vi nästan 120 000 fler än förra valet.

– Vi har också lärt en del av användandet av sociala medier. Jag tycker det är rätt fantastiskt att 25 000 människor har bett att få bli uppringda och påminda om att gå och rösta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.