Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Attraktion är i gång på Liseberg

- 08/06/2009, 20:18 -

Vid 17.20 knuffades vagnen tillbaka och de nödställda kunde sättas i säkerhet.

Åkattraktionen Kanonen på Liseberg fastnade i eftermiddags. De nödställda hamnade allra högst upp i den 22 meter höga bergochdalbanan, i rättvänt läge. Men vid 17.20 lyckades räddningspersonal skjuta tåget tillbaka.

–Det skedde med mankraft, säger jourhavande parkchef Anders Fridehäll till TT.

Brandmännen knuffade helt enkelt i gång tåget som rullade tillbaka till starten där bromsskivor satte stopp. Räddningsaktionen, som följdes av flera av nöjesfältets besökare, skedde utan dramatik även om baklängesfärden ner i säkerhet beledsagades av några skrik.

De 14-15 ombord, bland annat elever från en skolklass, kunde stiga av och togs omhand av personal.

Kanonen beskrivs av Liseberg som en "synnerligen explosiv berg- och dalbana. Tåget skjuts ut ur stationen likt en kanonkula och når sin toppfart på två sekunder".

Stigningen sker i nästan 90 graders vinkel mot marken, efter det är det 90 grader rakt ner igen följt av en puckel och sedan den loop där vagnen fastnade. Under delar av turen är passagerarna tyngdlösa. Turen tar totalt 73 sekunder.

Ansvariga tekniker på nöjesparken ska under kvällen granska anläggningen för att se varför vagnarna inte orkade över krönet. Först när man hittat en förklaring, fattas beslut när attraktionen kan köras igen.

Skrivet av: