Attraktion är i gång på Liseberg

Vid 17.20 knuffades vagnen tillbaka och de nödställda kunde sättas i säkerhet.


Åkattraktionen Kanonen på Liseberg fastnade i eftermiddags. De nödställda hamnade allra högst upp i den 22 meter höga bergochdalbanan, i rättvänt läge. Men vid 17.20 lyckades räddningspersonal skjuta tåget tillbaka.

–Det skedde med mankraft, säger jourhavande parkchef Anders Fridehäll till TT.

Brandmännen knuffade helt enkelt i gång tåget som rullade tillbaka till starten där bromsskivor satte stopp. Räddningsaktionen, som följdes av flera av nöjesfältets besökare, skedde utan dramatik även om baklängesfärden ner i säkerhet beledsagades av några skrik.

De 14-15 ombord, bland annat elever från en skolklass, kunde stiga av och togs omhand av personal.

Kanonen beskrivs av Liseberg som en "synnerligen explosiv berg- och dalbana. Tåget skjuts ut ur stationen likt en kanonkula och når sin toppfart på två sekunder".

Stigningen sker i nästan 90 graders vinkel mot marken, efter det är det 90 grader rakt ner igen följt av en puckel och sedan den loop där vagnen fastnade. Under delar av turen är passagerarna tyngdlösa. Turen tar totalt 73 sekunder.

Ansvariga tekniker på nöjesparken ska under kvällen granska anläggningen för att se varför vagnarna inte orkade över krönet. Först när man hittat en förklaring, fattas beslut när attraktionen kan köras igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.