Resistenta bakterier i väntrum

Länssjukhuset upptäckte den esistenta bakterien VRE hittats i ett väntrum.


HALMSTAD. Länssjukhuset i Halmstad tvingades i helgen stänga flera allmänna utrymmen på intensivvårdsavdelningen sedan den resistenta bakterien VRE hittats i ett väntrum, skriver Hallandsposten.

Även i våras hade sjukhuset flera fall av vankomycinresistenta enterokocker (VRE), men då upptäcktes bakterierna enbart i medicinska utrymmen. Nu hittades de i ett väntrum. Där hade de troligen hamnat sedan en anhörig besökt en patient som är bärare av VRE.

– Detta är en lärdom för framtiden. Vi har förstärkta hygienrutiner bland de anställda, men kanske skulle vi införa detsamma för anhöriga när de besöker patienter, säger chefsläkare Göran Magyar till tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ung person livshotande skadad efter skidolycka

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.