Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre bebisar döda vid bakteriesmitta

Nyheter | 01/09/2009 06:07

"Den här bakterien har lärt sig att komma undan."

VÄSTERÅS. Tre barn på Centrallasarettets avdelning för sjuka nyfödda barn och för tidigt födda barn i Västerås har avlidit efter att ha smittats av en multiresistent bakterie.

Bakterien upptäcktes under andra veckan i augusti och det var då som barnen avled. Ytterligare tre barn bar på bakterien.

Trots att barnen fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala och behandlades med intensivvård gick deras liv inte att rädda.

– Den här bakterien har lärt sig att komma undan och oskadliggöra den mesta antibiotikan, säger Mårten Hallberg, klinikchef på barn- och ungdomskliniken, enligt VLT.

Det är fortfarande oklart exakt hur bakterien kommit in på avdelningen från första början, men den kan ha spridit sig via ett handslag.

Avdelningen där barnen smittades är avstängd och ska desinficeras. Det är inte förrän nu som man gett ut information om smittan, eftersom man inväntat provsvar från Akademiska sjukhuset.

Skrivet av: