Åklagaren: De planerade dådet

Sturebymordet på den 15-åriga flickan var inte en stundens ingivelse.


STOCKHOLM. Den sjätte juni hade 15-åriga Therese Johansson Rojo samlats med vänner för att fira sitt sommarlov på toppen av den gamla skidbacken i Stureby. Några timmar senare hittades hon livlös.

Två 16-åriga tonåringar, en flicka och en pojke, har nu begärts häktade för mordet. Åklagaren misstänker nu att mordet hade planerats av de båda.

– Man kan dra slutsatsen att det inte var en stundens ingivelse, säger kammaråklagare Karolina Lindekrantz, enligt Metros pappersbilaga.

Klockan 14:00 i dag kommer ungdomarna att stå inför häktningsdomstolen i Södertörns tingsrätt. Enligt uppgifter tros motivet bakom mordet vara svartsjuka, uppgifter som vare sig advokater eller åklagare vill kommentera.

Samtidigt var det i går dags för flickans skolbal, skriver Metro. Thereses föräldrar hade önskat att balen skulle genomföras, trots det som hänt. Färgglada klänningar blandades med svarta sorgband när en tyst minut hölls för den mördade skolkamraten.

Några av flickans vänner hade tagit med sig balklänningen som hon skulle ha burit i går kväll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

1 timme sedan
Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

1 timme sedan
Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.