Torsdag 17 Jun
Stockholm

Ohly ställer inga ultimativa krav

En enig vänsterpartistyrelse har beslutat att verka för, och inte ställa några ultimativa krav på, ett samarbete med s och mp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Men det ska vara ett jämlikt samarbete mellan tre jämbördiga parter, säger Lars Ohly.

Lars Ohly har fått flera mejl och telefonsamtal från upprörda vänsterpartister som tycker att partiet har behandlats illa av socialdemokraterna och miljöpartiet, och att partistyrelsen borde skärpa tonen mot den övriga oppositionen.

– Men vår strategi är att samla oppositionen och ta ansvar för vad väljarna vill och då är det bättre att jag försöker se till möjligheten att skapa ett regeringssamarbete med alla tre, säger vänsterpartiledaren till TT.

I veckan kommer han att sitta ner med socialdemokraternas Mona Sahlin. När han ska träffa språkrören igen är oklart, men han tror att om bara v och s kommer överens så kommer samarbetet med mp att fungera, trots deras strävanden efter att ha socialdemokraterna för sig själva.

Ohly förutsätter att ett samarbete innebär att vänsterpartiet inkluderas i de arbetsgrupper s och mp drar igång till årsskiftet. Ska man tillsätta arbetsgrupper och ha ett samarbete med tre partier så ska alla partier vara med i dem.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela