Fredag 16 Apr
Stockholm

Ohly: Vi har missförstått varandra

Nu tror vänsterledaren att han kan bilda regering med s och mp. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På tisdagen träffades socialdemokraternas ledare Mona Sahlin miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Enligt ett pressmeddelande från miljöpartiet har de kommit överens om att partiernas ekonomisk-politiska talespersoner ska göra ett försök att klargöra var vänsterpartiet står i synen på de budgetregler som infördes efter 1990-talets ekonomiska kris.

Beskedet kommer dagen efter att Mona Sahlin och vänsterpartiets ledare Lars Ohly träffats. Enligt Ohly är siktet nu inställt på att undersöka om det finns grund för att bilda ett gemensamt regeringsalternativ med s, mp och v. Det bör stödjas av en gemensam valplattform där väljarna kan få besked om vilken linje de tre partierna enats kring.

Det var inget nytt jag sade till Sahlin, säger Lars Ohly till TT och tillbakavisar miljöpartiets och socialdemokraternas tal om "omsvängning" från v:s sida.

Men vi ligger närmare varandra än vi trott, säger Ohly och tillägger att både han och Sahlin kan ha missförstått varandra tidigare.

Lars Ohly säger att vänsterpartiet inte har ställt några ultimativa krav för utgiftstak och andra delar av det ekonomisk-politiska regelverket, ett regelverk som både s och mp tidigare beskrivit som heligt.

Efter det att partiernas tre ekonomisk-politiska talesmän haft sin träff, vilket ska ske inom kort, träffas de tre partiernas ledare för samtal.

Lars Ohly säger att vänsterpartiet kommer att kräva att få vara med i de arbetsgrupper som s och mp snart drar i gång.

Vi vill vara med, man kan inte ha ett samarbete i olika hastigheter. Har man arbetsgrupper ska alla vara med, säger Lars Ohly.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela