21-åring knivdödades på Öland under midsommar

- 20/06/2009, 10:23 -

En man knivskars till döds vid ett större bråk i Köpingsvik på Öland.

En man knivskars till döds vid ett större bråk i KöpingsvikÖland.

En person knivskars till döds i samband med ett större gängbråk i Köpingsvik norr om Borgholm.

Flera personer fick lindrigare knivskador. Polisen larmades klockan 00.42 på midsommardagen men vill ännu inte gå ut med närmare detaljer.

– De fördes med ambulans till lasarettet. Mannen som dog på väg till sjukhuset var 21 år och kommer från Linköping. De uppgifter som jag har tyder på att de andra ungdomarna inte fått livshotande skador, säger polisens informationschef Ulf Karlsson till Barometern.

Enligt polisen kommer de inblandade gängen från Linköping och Norrköping. Men ännu har ingen gripits.

– Vi kommer att gå ut med information till campingen i dag, lördag. Det måste finnas flera vittnen som har sett händelsen och som kan lämna uppgifter.

Bråk och fylla

I Västra Götaland kännetecknas firandet av mycket bråk och fylla, men utan allvarligare incidenter.

–Det har varit som en lite stökigare lördag. Men nu ösregnar det och ösregn är en bra brottsförebyggande åtgärd, säger Thomas Gorner, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

I det skånska midsommarfirandet rådde lugn fram till ettiden på natten.

–Sedan var det som om någon ryckte i snöret här och allt brakade lös. Vi har haft väldigt mycket. Det har varit fylleri, bråk och misshandel, men inte i krogmiljö utan på campingplatser och vid privata fester, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl i Skåne och Blekinge.

– Några allvarligare skador har dock inte inrapporterats och ingen ort har utmärkt sig särskilt, säger Anders Nilsson.

Normalstökigt

– Som en vanligt midsommar. I Luleå har det varit relativt lugnt genom åren, så även nu. Det är stökigare i norra delen av länet, framför allt i Pajala där det pågår en festival, säger Catrin Hedqvist, länsvakthavande i Norrbotten.

I Dalarna har det varit ett lugnare firande än normalt, delvis på grund av det ostadiga vädret.

Men i Leksand, där det brukar vara stökigt, har det varit lugnt och där har vi haft mycket poliser ute, säger länsvakthavande befäl Kent Lind.

I Stockholm har det varit som en vanlig, normalstökig helg och många tycks ha sökt sig ut ur stan.

–Det är klart att vi har haft mycket att göra, men jag hade väntat mig värre. Inget allvarligare har inrapporterats hittills. Det har varit lugnast i city, säger Jens Mårtensson, länsvakthavande i Stockholm.

Skrivet av: