Man gripen för brandbomb mot polisen

Häktet i Karlstads polishus utsattes på måndagen för ett brandattentat. Häktespersonal har gripit en 29-årig man som misstänkt för attentatet.


En man kastade in en brandbomb i häktet i Karlstads polishus på måndagsmorgonen. Branden kunde dock snabbt släckas av räddningstjänsten.

Strax efter klockan åtta kastades en flaska med brandfarlig vätska, en så kallad molotovcocktail, mot fasaden där tingsrättens sal för häktningsförhandlingar ligger.

– Flaskan hamnade på asfalten utanför, och det slog upp lågor. Men men så vitt jag vet blev det inga större skador på byggnaden, och ingen person skadades, säger Per Ström, informationschef på polisen i Värmland, till TT.

En man har gripits som misstänkt för attentatet. Lokala medier uppger att det är en 29-årig man, som greps av personal på häktet.

Motivet till dådet är oklart. Enligt Värmlandsnytt är inga häktningsförhandlingar planerade att hållas i salen under måndagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Polisen rapporterar om brand, Landskrona

3 timmar sedan
"En bil brinner på Lilla Strandgatan och polis larmas till platsen.", skriver polisen på sin hemsida.