Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man gripen för brandbomb mot polisen

- 20/10/2008, 10:37 -

Häktet i Karlstads polishus utsattes på måndagen för ett brandattentat. Häktespersonal har gripit en 29-årig man som misstänkt för attentatet.

En man kastade in en brandbomb i häktet i Karlstads polishus på måndagsmorgonen. Branden kunde dock snabbt släckas av räddningstjänsten.

Strax efter klockan åtta kastades en flaska med brandfarlig vätska, en så kallad molotovcocktail, mot fasaden där tingsrättens sal för häktningsförhandlingar ligger.

– Flaskan hamnade på asfalten utanför, och det slog upp lågor. Men men så vitt jag vet blev det inga större skador på byggnaden, och ingen person skadades, säger Per Ström, informationschef på polisen i Värmland, till TT.

En man har gripits som misstänkt för attentatet. Lokala medier uppger att det är en 29-årig man, som greps av personal på häktet.

Motivet till dådet är oklart. Enligt Värmlandsnytt är inga häktningsförhandlingar planerade att hållas i salen under måndagen.

Skrivet av: