Två kvinnor söks efter knivdråp

- 21/06/2009, 17:05 -

Två kvinnor som kan vara huvudvittnen eftersöks av Kalmarpolisen efter dråpet på midsommarafton, då en 21-årig man knivhöggs till döds på Öland.

–Vi tror att händelsen är ett ögonblicksverk, en form av konflikt som fullständigt spårade ur, säger Ulf Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen, till TT.

Mannen avled vid Gröndals camping i Köpingsvik. Ytterligare tre personer i 20-årsåldern, två män och en kvinna, fick lindrigare knivskador.

–Vi har hört mellan 50-70 vittnen. Många av dem nämner två kvinnor som vi vill komma i kontakt med.

– Det var väldigt trångt och mörkt nere vid strandpromenaden vid den här tiden, många hade alkohol i kroppen och ibland kan många vittnen vara mer förvirrande än få. Det är mycket rykten som förvrängs, fortsätter Ulf Karlsson enligt Barometern.

Polisens bild är att kvinnorna i 20-årsåldern fanns med då bråket blossade upp.

–De borde kunna känna till vad som hände, varför och kanske också vilka som var inblandade, säger Karlsson och tillägger att de inte är misstänkta för något brott.

–Fördelen med många vittnen är att de har sett mycket, uppger Karlsson - samtidigt som versionerna gått i sär.

–Vi har ett antal spår. Dessutom borde det vara ett tiotal personer som vet vem som har gjort det här. Och när de kommer hem i tryggheten har jag svårt att tro att de vill hålla det hemligt, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som dråp och dråpförsök på trion som skadades. Karlsson har gott hopp om att fallet blir löst.

–Uppklarningsprocenten på sådana här fall är hög.

Köpingsvik är en av de orter som drar till sig mest ungdomar under midsommarhelgen.

–Knivdådet överskuggade den här helgen och det var naturligtvis en katastrof. Det är oerhört tragiskt, säger Ulf Karlsson.

Skrivet av: