Fredag 18 Jun
Stockholm

Dörrvakten erkänner skotten

Följ rättegången på Nyheter24, minut för minut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Dörrvakten erkänner plötsligt under pågående förhandling skotten i Gamla stan mot greven och hans sambo. Åklagare Rolf Hillegren blir förstummad.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska gå vidare nu, säger han.

Dörrvaktens advokat säger att hans klient erkänner att han avlossat skotten men att det var en "olyckshändelse" att skada grevens sambo. Kvinnan var vid tillfället höggravid.

Både sambon och greven uppger i förhör att de fått otroliga men av händelsen.

– Du har tagit våra liv ifrån oss. Jag vill gärna veta varför, säger greven i förhör och vänder sig direkt mot den 41-årige dörrvakten.

Kvinnan har bland annat drabbats av sömnsvårigheter och hon har också blivit mörkrädd. Greven kommer i resten av sitt liv få äta blodförtunnande medicin.

– Han är alldeles kritvit i ansiktet och benen skakar. Jag trodde att han skulle dö, berättar sambon om när hon såg greven bli skjuten.

41-åringen vill inte heller svara på frågor gällande ett åtal om vapenbrott som han suttit häktad för 1,5 månad innan skotten i Gamla stan. Vid en husrannsakan hittade man då en väska med vapen och kläder – ett misstänkt rånkit.

Mannen vill inte svara på frågan om vem han fått vapnen av.

I dag inleddes rättegången mot den 41-årige dörrvakt som misstänks för att ha skjutit ner greven och hans gravida sambo i Gamla stan i Stockholm den 21 april.

Till en början misstänkte polis att mannen lejts av grevens exfru, eftersom det före detta paret sedan en längre tid tillbaka varit inblandade i en infekterad vårdnadstvist om deras gemensamma barn.

Nu har dock exfrun friats från alla misstankar, men polis tror fortfarande att mannen kan ha lejts av någon annan. Säkerheten i rättegångssalen är därför hög och både greven och sambon har fått extra polisskydd.

Rättegången hålls i Stockholms tingsrätts säkerhetssal och det var många besökare som samlats för att följa rättegången. En efter en blev de visiterade innan de släpptes in.

Trots att rättegången inleddes klockan 09:00 står fortfarande en lång kö utanför byggnaden och väntar på att få släppas in.

Den tilltalade sade tidigare att det rör sig om planterad bevisning mot honom, som enligt 41-åringen är gjord av polisen.

Polis fann nämligen den pistol som användes i skottlossningen på 41-åringens tomt, men dörrvakten fortsätter att neka.

Åklagare i fallet är Rolf Hillegren och domaren är chefsrådsman Göran Nilsson.

Artikeln uppdateras fortlöpande.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela