Stockholm

Marcus Birro: "Hägglund är en rebell"

Poeten och författaren ser en kristdemokratisk radikalisering när "vänstern somnade in".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenska vänsterrörelsen "söker sig fram som en drucken mentalpatient mitt ute i skogen". Poeten och författaren Marcus Birro slår fast att vänsterns ledare har svikit medan kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har axlat manteln som den svenska politikens sanna rebell.

För inte så länge sedan inledde Birro den politiska separationen. Till och med statsminister Fredrik Reinfeldt (m) utmålades som radikalare än LO-basen Wanja Lundby-Wedin och hennes kumpaner, som ansågs svika sina ideal när de nästan i blindo accepterade mångmiljonbonusar i styrelserummen.

Birro, som på första maj valde att gå i ett förstamajtåg med Hägglund, menar att kd-ledaren har rätt när han tar strid mot kultureliten. På debattsajten Newsmill skriver Birro:

"Just då talar Hägglund om kultursnobbarna och det vanliga folket och han gör det med en inlevelse och en attack som känns som punk i ett schlagerdränkt land.

Givetvis får han kulturvärlden över sig. Givetvis är det för att han har rätt. Det finns och har alltid funnits ett väldigt glapp mellan det vanliga folket och den kulturella världen."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.