Marcus Birro: "Hägglund är en rebell"

Poeten och författaren ser en kristdemokratisk radikalisering när "vänstern somnade in".


Den svenska vänsterrörelsen "söker sig fram som en drucken mentalpatient mitt ute i skogen". Poeten och författaren Marcus Birro slår fast att vänsterns ledare har svikit medan kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har axlat manteln som den svenska politikens sanna rebell.

För inte så länge sedan inledde Birro den politiska separationen. Till och med statsminister Fredrik Reinfeldt (m) utmålades som radikalare än LO-basen Wanja Lundby-Wedin och hennes kumpaner, som ansågs svika sina ideal när de nästan i blindo accepterade mångmiljonbonusar i styrelserummen.

Birro, som på första maj valde att gå i ett förstamajtåg med Hägglund, menar att kd-ledaren har rätt när han tar strid mot kultureliten. På debattsajten Newsmill skriver Birro:

"Just då talar Hägglund om kultursnobbarna och det vanliga folket och han gör det med en inlevelse och en attack som känns som punk i ett schlagerdränkt land.

Givetvis får han kulturvärlden över sig. Givetvis är det för att han har rätt. Det finns och har alltid funnits ett väldigt glapp mellan det vanliga folket och den kulturella världen."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.