Polisjakt i Värmland

- 17/07/2009, 15:39 -

Kvinna och man jagas - kvinnan fri.

KRISTINEHAMN, VÄRMLAND. En kvinna i 25-årsåldern blev i dag fritagen under en permission från det behandlingshem där hon tvångsvårdades. Hon hade tillfällig permission för att närvara på en begravning.

Hennes tio år äldre pojkvän, som också deltog under begravningsceremonin, hotade personalen med ett vapenliknande föremål. Paret flydde sedan från platsen på en moped. En vild polisjakt satte igång men avböts under eftermiddagen. Nu lägger polisen i stället sina resurser på spaningsarbete.

Enligt Värmlands Folkblad skedde fritagningen klockan 13.44. De båda vårdarna chockades av händelsen men ingen ska ha skadats fysiskt vid fritagningen. Även kustbevakningen är inkopplad i sökandet efter paret.

Paret ska ha försvunnit i riktning mot Picassostatyn i Kristinehamn skriver Polismyndigheten i Värmland i ett pressmeddelande. Mopeden som använts i flykten är en Peugeot Speedfighter, röd/silver med något vitt inslag i.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Han var redan vid tillfället för fritagningen efterlyst eftersom även han skulle tvångsvårdas på behandlingshem. Han anses vara våldsam och man bedömer att han kan utgöra en fara för allmänheten. Polisen genomsöker nu kända adresser i området.

Skrivet av: