Tisdag 26 Okt
Stockholm

Man frias för batongvåldtäkt

Frias trots att kvinnan har väl dokmenterade skador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SUNDSVALL -- Tingsrätten frikände i går den 28-årige man från Sundsvall som anklagats för grov våldtäkt.

Kvinnan som utsattes för övergreppen låg i flera dagar blödande i sitt hem innan hennes mamma fann henne och såg till att hon fick sjukhusvård. Hon vårdades på sjukhus i en och en halv vecka och har fortfarande allvarliga men. Skadorna som orsakades av en batong som tvingats upp i hennes ändtarm är så allvarliga att hon kan tvingas till stomioperation.

Skadorna är väl dokumenterade av läkare, men för rätten räckte inte det. Domstolen fann det inte klarlagt att mannen hade för avsikt att skada kvinnan. Enligt rätten är det inte ställt utom rimligt tvivel att kvinnan inte samtyckte.

Kvinnan som utsattes för övergreppen har tidigare berättat för Sundsvalls Tidning om de fruktansvärda dygn då hon utsattes för övergreppen. Hon vred sig och försökte streta emot medan 28-åringen penetrerade henne med en batong. Mannen ska sedan ha kommit till kvinnans bostad vid ett par tillfällen och fortsatt övergreppen under de följande dygnen.

– Jag låg i min säng i fyra dygn i chocktillstånd. Sen kom min mamma och min syster och hittade mig. De ringde ambulansen, säger kvinnan till Sundsvalls Tidning.

Rätten skriver att det vid en samlad bedömning verkar som att mannen betett sig som åklagaren påstått. Men det anses ändå inte så övertygande att det räcker till en fällande dom.

Den 28-årige mannen har ett brokigt förflutet. Han har dömts vid 13 tillfällen och de senaste domarna föll i mars och september 2007. I bägge fallen hade han gjort sig skyldig till våldsbrott, skriver Sundsvalls Tidning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela