Måndag 18 Okt
Stockholm

Son till död pappa krävs på 400 000 kr

"Det kom som en blixt från klar himmel".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Något gick fel när Bertil Jonsson skulle flyga med sin flygklubbs plan från Säve flygplats till Falkenberg i april i fjol. 76-åringen störtade i havet utanför Onsala, och avled efter kraschen.

Nu krävs Bertil Jonssons familj på 400 000 kronor av flygklubben, då det efter mer än ett år kommit fram att Jonsson brutit mot de flygregler Luftfartsverket och klubben upprättat.

Planet, som var av modell Ikarus C42B, var oförsäkrat, och det får nu den bortgångne pappans familj stå för.

– Det kom som en blixt från klar himmel. I sex månader bedyrade de vilken fin och bra man pappa var, sedan kom det här, säger Bertil Jonssons son Robert Jonsson. Nu rasar familjen mot flygklubbens hantering av flygolyckan och att det tagit så lång tid för familjen att informeras om de konsekvenser deras pappas bortgång skulle komma att få.

– Jag hade haft respekt för dem om de kommit till oss direkt och sagt att ”vi är väldigt ledsna men nu är det tyvärr så här”, säger Robert Jonsson om saken.

Göteborgs tingsrätt ska nu avgöra om den stämningsansökan som flygklubben lämnat in kommer gå igenom, och om Bertil Jonssons dödsbo kommer tvingas betala de 400 000 kronor klubben kräver.

– Det känns helt befängt. Jag håller verkligen tummarna för att det här ska gå bra, berättar Robert Jonsson för Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela