Klient: "Silbersky överbelastad med jobb"

Dömd i tingsrätten vill helst slippa bli försvarad av Leif Silbersky.


43-åringen vägrar låta sig bli försvarad av stjärnadvokaten Leif Silbersky, som anklagas för att missköta sina arbetsuppgifter och i stället "spela musik på sin mobiltelefon". Trots samarbetssvårigheterna har hovrätten beordrat Silbersky att försvara 43-åringen i förhandlingarna.

– Det är rena lögner. Jag har suttit med under alla förhandlingsdagar och har ställt alla frågor, säger Leif Silbersky till Expressen.

Kalmar tingsrätt dömde tidigare 43-åringen till två års fängelse för grovt bedrägeri och trolöshet mot huvudman. När förhandlingarna i hovrätten stundar skriver han att han helst slipper Leif Silbersky:

"Undertecknad ber att få försvara sig själv."

43-åringen, som bor i Spanien, menar att han endast träffat Silbersky en dryg timme i Kalmar. Ändå har Silbersky, som förbereder sig inför hovrätten, debiterat 175 timmars arvode och 41 timmars tidspillan för fallet till en kostnad av 229 970 kronor.

– Varken tingsrätten eller åklagaren har haft några synpunkter på min kostnadsberäkning. Han har fått den tid som han behöver, säger Leif Silbersky till Expressen.

Mannen hävdar att han fått sköta hela försvaret själv medan Silbersky ägnat sig åt att spela musik på mobiltelefonen och att han "inte kunde sitta med mig i fem dagar". 43-åringen oroar sig nu för att Silbersky är överbelastad med jobb.

– Jag tycker inte att jag behöver kommentera dumheter. Självklart är jag som alla människor musikintresserad, men vad jag gör på min fritid, det har han inte med att göra, säger Leif Silbersky till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!