Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Silberskys hosta dyr smäll

Nyheter | 28/05/2009 17:42

Hovrättsförhandlingen i Carolinfallet sköts upp sedan advokat Leif Silbersky fått hosta.

Torsdagens hovrättsförhandling mot den man som dömdes till livstids fängelse för mord på Carolin Stenvall från Piteå i höstas sköts upp sedan hans advokat Leif Silbersky fått luftvägsinfektion.

– Det här kostar många tiotusentals kronor, säger hovrättens ordförande.

– Det är mycket bekymmersamt och ställer till stora besvär för oss. Ett 25-tal personer berörs, bland annat hovrättens personal, advokater, poliser, åklagare, häktespersonal och vittnen, säger ordförande Kjell Persson.

Hovrätten gör nu om planeringen, och hoppas att rättegången ska kunna inledas på måndag klockan 10.30 och pågå hela nästa vecka.

– Vi försöker boka om vittnen och andra som ska vara med, men vi har inte fått tag på alla, så vi vet inte än om planeringen håller, säger Persson.

TT: Tycker du att Silbersky borde lämnat besked om sin sjukdom till er tidigare?

– Det kanske man inte kan kräva, sjukdom är sjukdom. Han har väl känt sig krasslig en längre tid, och i dag på morgonen kände han att han inte orkade, säger Kjell Persson.

Leif Silbersky kontaktade hovrätten vid nio-tiden på morgonen och gav besked om sin sjukdom.

– Jag har fått penicillin och hoppas att jag ska vara tillräckligt frisk för att vara med i Luleå på måndag, säger advokaten.

Att ett så stort mål ställs in med så kort varsel är ovanligt.

– Jag har under 30 år aldrig varit med om det tidigare, säger Kjell Persson.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck tycker beskedet om att förhandlingen skjutits upp känns som en antiklimax.

– Men det är bara att ta nya tag på måndag, säger hon.

Den dömde mannen hoppas att hovrätten ska fria honom från livstidsdomen för mord på en 29-årig kvinna från Piteå i höstas.

Skrivet av: