Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag är säker på att hon var död"

Nyheter | 02/06/2009 16:43

Jägaren hävdar att Carolin Stenvall redan var död när han sköt.

Under första rättegångsdagen mot den man som dömdes för mord på 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå, genomförde advokat Leif Silbersky ett tilläggsförhör. Mannen hävdar att han sköt kvinnan trots att han trodde att hon redan var död. "Jag var arg på henne," förklarade han i förhöret.

Mannen dömdes i mars av Gällivare tingsrätt till livstids fängelse för mordet, men vill att hovrätten dömer honom enbart för vållande till annans död och brott mot griftefrid.

Han sade i tilläggsförhöret att han sköt kvinnan för att han var arg på henne. Orsaken var att hon försatt honom i en situation han nu inte kunde bemästra.

– Jag hade varit så rädd, fylld av skräck, jag var arg på henne. Det låter väl dumt men jag var så arg på henne, sade han i hovrätten.

Skjutningen genomförde han trots att han var övertygad om att kvinnan var död, hävdar han.

På direkt fråga av advokaten sade den åtalade att han var övertygad om att kvinnan dött redan när han knuffat till henne vid Stenbron utanför Gällivare.

– Hur kunde du så säkert veta det, frågade Leif Silbersky.

– Hon låg där på marken utan att ge ett ljud ifrån sig eller röra sig och hade blod i munnen. När jag lyfte in henne i bilen kom det mer blod. Jag är helt säker på att hon var död.

Silbersky frågade om kvinnan inte visat några livstecken alls när han lyfte in henne i bilen.

– Nej, svarade mannen.

Silbersky frågade därefter om han ville tillägga något inför hovrätten.

– Jag hade nog reagerat på annat sätt om jag trott att hon varit död.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck reagerade omedelbart på svaret.

– Var det en felsägning vi hörde nu, eller? undrade hon.

– Hade jag vetat att hon inte var död hade jag nog reagerat på annat sätt, sade mannen.

Därefter avslutades tilläggsförhöret.

Skrivet av: