Oväder bedarrar i Västsverige

Framåt söndagsmorgonen började blåsten bedarra.(TT)


Vindarna var nära orkanstyrka i byarna när det blåste som värst utanför västkusten på lördagskvällen och natten till söndagen. Framåt söndagsmorgonen började blåsten bedarra. I gengäld drog ett kraftig regnväder in, säger räddningsledaren Birger Knutsson på Sjöräddningscentralen i Göteborg.

– Blåsten har knappast påverkat den yrkesmässiga sjöfarten och privatseglare tycks ha hållit sig i land när det var som värst, säger Knutsson till TT.

Ett tiotal fartyg ankrade under natten i lä intill Skagen i avvaktan på lugnare väder.

Knutsson medger dock att han själv gav sig ut "en sväng" med sin snipa på lördagseftermiddagen.

– Fast då var det inte så farligt. Det blev värre på kvällen med byar på drygt 32 meter i sekunden.

Tidigt på söndagsmorgonen rapporterade väderstationerna längs västkusten och ner till Skåne 20-23 meter i sekunden med byar på 23-31.

Elbolagen rapporterade på sina hemsidor att sammanlagt omkring 5 000 hushåll hade strömavbrott i västra och södra Sverige på söndagsmorgonen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

1 timme sedan
"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.