Polisen ignorerade självmordstankar

Deprimerad man åkte fast för ratfylla, men polisen kontaktade inte psykiatrin.


Tidigare i år greps en man misstänkt för rattfylleri i Västerbotten och han slussades direkt till psykiatriska klinikens beroendeenhet för provtagningar.

Efter att ha gått med på regelbunden kontakt med beroendeenheten på kliniken släpptes mannen, men när personalen försökte kontakta honom framgick det att han hade begått självmord.

Mannen ska enligt polisrapporten ha berättat om sin depression för polisen och om att han hade självmordstankar. Nu anklagar anhöriga polisen för att inte ha uppmärksammat mannens psykiska problem då han själv inte ville ta kontakt med vården.

Fallet har anmälts och det ska utredas om det funnits brister i polisens hantering av mannen, enligt Västerbottens-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.