Paulsen gör politisk comeback

Publicerades: 26 Okt 2008, 23:46, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:17

Tanten känner en lust att blanda sig i.


Hon står inför en tuff kamp med EU-parlamentarikern Olle Schmidt (fp) och tidigare folkpartiledaren Maria Leissner. Marit Paulsen är den senaste i raden av folkpartister som vill in i EU-parlamentet. Skulle hon väljas in blir det hennes andra politiska comeback.

Paulsen, 69, har fört en tynande tillvaro i politiken de senaste åren. 2004 lämnade hon sin post som EU-parlamentariker och i fjol lämnade hon uppdraget som folkpartiets 2:a vice partiordförande. Hon har den senaste tiden dragits med hälsoproblem i form av ryggradsproblem och hjärtflimmer.

På frågan om varför hon nu väljer att göra politisk comeback säger Paulsen till SVT Rapport:

– Lust. Arbetslust. Lust att blanda mig i. Ja, det är lust, det är inte nöd.

Om Lissabonfördraget helt ratificeras inom EU ger det också Paulsen större möjligheter att påverka frågor om djurtransporter och jordbruk, vilket är områden som ligger henne nära.

Se inslaget från SVT Rapport nedan.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.