Nu blir det fler inbrott

Publicerades: 27 Okt 2008, 07:45, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:36

När höstmörkret kryper sig på blir också inbrotten fler.


Under hösten skapas fler inbrottstillfällen för tjuven. I de åtta sydligaste Skånekommunerna har 360 fall rapporterats i år och snart kommer november månad då flest inbrott brukar ske.

– Vi har under senare år sett en markant ökning av bostadsinbrotten under perioden oktober till februari, säger Daniel Brantestad, analytiker vid polisområde i Södra Skåne.

Brantestad tror att det framför allt är mörkret som bidrar till ökningen av bostadsinbrott.

– Det är lättare att komma undan i mörkret samtidigt som man ser var man kan slå till. Ljus i fönstren signalerar att någon är hemma, menar Brantestad, enligt Sydsvenskan.

Så håller du tjuven borta

Säkra lås på entré- och balkongdörrar och fönster

Inbrottslarm

Göm smycken och värdesaker eller lås in dem

Samverka med dina grannar så att ni kan göra området säkrare

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

3 timmar sedan
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.