Klagade på McDonalds - möttes av homohat

- 06/08/2009, 15:22 -

"Alla på restaurangen hatar dig och vet vem du är, din jävla homohora."

När en man från Falun blev missnöjd med den service hans lokala McDonalds erbjöd valde han att skicka in ett klagomål.

Några dagar senare får mannen det första av en låg rad hatmejl från personalen. Sammanlagt får han över 20 mejl, fyllda med skällsord och hotelser riktade mot hans homosexualitet.

"Du din jävla bögjävel, jag hoppas du aldrig dyker upp på McDonalds i Falun mer. Alla på restaurangen hatar dig och vet vem du är, din jävla homohora", skriver personalen i ett av mejlen.

Nu rasar Falunbon mot hur han blivit behandlad och i tisdags valde mannen att polisanmäla angreppen.

– Jag blev förbannad. Vad har jag gjort för att förtjäna att bli utsatt för det här? Jag har gått på restaurang och lämnat ett enskilt klagomål, så kan det bara inte få gå till, säger han till Dalarnas Tidningar.

Och han är inte ensam om att förfäras över hur någonting sådant här har kunnat hända.

– Jag har jobbat på McDonalds i 22 år och har aldrig mött någonting liknande, säger Lotta Björk, personalchef på McDonalds, när Nyheter24 ringer. Mångfald är någonting otroligt viktigt för oss på McDonalds och den här händelsen speglar verkligen inte våra värderingar, fortsätter Björk.

Nu kommer en internutredning på restaurangen dra igång för att utreda vilka som har tagit del i kränkningen.

– Ambitionen är att sträva mot ständig förbättring. Men efter att det här har skett måst vi se om våra rutiner och bli bättre på att skydda våra kunder, säger Claes-Göran Jönsson, ägare till McDonalds i Falun, till Dalarnas Tidning.

Skrivet av: